Direct juridische hulp nodig? Klik hier! of bel 024-3243709

Schade bij overlijden familielid na een ongeval

overlijden na ongeval

Schadevergoeding na noodlottig ongeval van een familielid is soms mogelijk

Wanneer een familielid is overleden door een ongeval dat is veroorzaakt door een ander, begrijpen wij dat het eisen van schadevergoeding wel het laatste is waar u op dat moment aan denkt. Toch kan het noodlottige ongeval financiële problemen geven. Het moeten missen van een kostwinner en het betalen van de begrafenis kan u in financiële problemen brengen. De wet biedt nabestaanden de mogelijkheid om schadevergoeding te claimen wanneer een familielid is overleden. Verweij Advocaten kan voor u beoordelen of uw schade kan worden verhaald en zo ja, hoe hoog de vergoeding moet zijn.

Welke schade kan worden vergoed?

Niet alle schade door overlijden wordt vergoed. Enkel de kosten die worden gemaakt, omdat de overledene niet meer voorziet in het levensonderhoud van echtgenoot en de kosten van de begrafenis of crematie komen voor vergoeding in aanmerking. Daarnaast kan iemand alleen dan worden aangesproken tot vergoeding van de schade als diegene ook aansprakelijk is voor de dood van de overledene. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer iemand een ongeluk heeft veroorzaakt met dodelijke afloop.

Wie komt in aanmerking voor de schadevergoeding?

Niet elk familielid heeft recht op schadevergoeding. In beginsel hebben alleen de partner van de overledene en de kinderen recht op vergoeding van de schade bij overlijden. Anderen hebben slechts recht op vergoeding als de overledene ten tijde van het overlijden in hun levensonderhoud voorzag.

Welke hoogte heeft de schadevergoeding?

De hoogte van de schadevergoeding staat niet vast, maar wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, waaronder het hebben van een levensverzekering, de toekomstverwachting en de financiële behoefte van de nabestaanden.

Vraag ons gerust om uitleg, als u twijfelt of u in aanmerking komt voor schadevergoeding na het overlijden van een familielid. U kunt ons altijd direct bereiken en het eerste gesprek is kosteloos. Bel of mail een van onze advocaten. U vindt hun gegevens hiernaast.


Heeft u een vraag?

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Belformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of stel hieronder uw vraag:

Vraagformulier