Direct juridische hulp nodig? Klik hier! of bel 024-3243709

Slachtoffer van een geweldsmisdrijf

geweldsmisdrijf

Psychisch of lichamelijk letsel na een geweldsmisdrijf: zet onze advocaten in om schadevergoeding te eisen

Dagelijks worden mensen slachtoffer van een geweldsmisdrijf door bijvoorbeeld vechtpartijen, diefstal met geweld, mishandeling of huiselijk geweld. Dit geeft vaak niet alleen ernstig lichamelijk letsel, maar ook psychisch letsel. De gevolgen hiervan kunnen ernstig zijn. Verweij Advocaten kan voor u beoordelen of uw schade kan worden verhaald en zo ja, wat de omvang is van de schade.

Na een geweldsmisdrijf voelt u zich machteloos en bang. Als slachtoffer heeft u veel aan de slachtofferhulp die u aangeboden zal worden. Maar u zult doorgaans niet direct willen gaan werken, of de gevolgen van het misdrijf zijn zelfs zo groot dat u niet meer kunt werken. U bent daartoe fysiek niet meer toe in staat, of psychisch niet meer, door bijvoorbeeld concentratieproblemen. Om dit te compenseren heeft u recht op een vergoeding.

Ook vergoeding mogelijk als dader onbekend is of niet kan betalen

Ook als de dader onbekend is of niet in staat is uw schade te vergoeden zijn er nog mogelijkheden voor een vergoeding, bijvoorbeeld door een beroep te doen op het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Deze instantie kan zorgen voor een smartengeld uitkering of een tegemoetkoming in de medische kosten die u heeft na het misdrijf. Omdat u al genoeg aan uw hoofd heeft, zullen wij voor u bekijken of u daar recht op heeft.

Bent u slachtoffer geworden van een geweldsmisdrijf en wilt u meer weten over de mogelijkheden van schadevergoeding, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Bel of mail een van de advocaten hiernaast. Zij staan u graag te woord. Het eerste gesprek is altijd gratis.


Heeft u een vraag?

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Belformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of stel hieronder uw vraag:

Vraagformulier