Direct juridische hulp nodig? Klik hier! of bel 024-3243709

Whiplash

whiplash auto

Een whiplash geeft al voldoende kopzorgen: schakel ons in voor uw vergoeding

Veel mensen die betrokken zijn bij een kop-staartbotsing, kampen met een whiplash. Doordat het hoofd van de bestuurder of passagier door de klap van een achteroprijdende auto een zeer snelle beweging maakt, kunnen er vervelende klachten ontstaan. Bijvoorbeeld aan het hoofd, de nek en/of de schouders. Het is niet altijd mogelijk om het bestaan van de klachten medisch aan te tonen en te bewijzen dat de klachten het gevolg zijn van een whiplashongeval. Daarom zijn verzekeraars vaak in eerste instantie niet bereid om de schade te vergoeden. Heeft u een whiplash en denkt u dat een ander aansprakelijk is? Verweij Advocaten kan u helpen in de onderhandelingen met de verzekeraar en zo nodig bij het verkrijgen van schadevergoeding via de rechter.

Wat is een whiplash?

Whiplash betekent letterlijk ‘zweepslag’. De ‘whiplashbeweging’ is een plotselinge slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van de romp. Als u in een auto van achter wordt aangereden, kan zo’n beweging zich voordoen. In zeer korte tijd strekt de halswervelkolom extreem, voorover en/of achterover. Whiplashklachten kunnen zeer vervelend zijn. Hoewel zo’n 80% van de patiënten binnen een jaar klachtenvrij is, is er ook een grote groep van mensen die (veel) langer met klachten als nekpijn, hoofdpijn, duizeligheid en/of concentratie- en geheugenstoornissen te kampen heeft.

Hoe wordt een whiplash vastgesteld?

Het vaststellen van een juiste diagnose bij een whiplash is niet altijd eenvoudig. Vaak is het letsel van een whiplash niet te zien op röntgenfoto’s. De arts stelt de diagnose vaak op basis van het verhaal van de patiënt en lichamelijk onderzoek. De arts zal onder meer vragen naar de toedracht van het ongeval en vragen wanneer de klachten ontstonden en of ze minder of erger werden in de loop van tijd.

Wat te doen bij een whiplash?

Als u een ongeval meemaakt, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een arts raadpleegt. De arts zal u onderzoeken, waardoor veel problemen kunnen worden voorkomen. Doorgaans raadt de arts aan om rust te houden of schrijft hij fysiotherapie of andere behandelingen voor. Herstellen van een whiplash is echter niet in alle gevallen mogelijk, of pas na een zeer lange periode. Dit kan problemen opleveren op uw werk en leiden tot hoge medische kosten. Een schadevergoeding komt in die situatie als geroepen. Verweij Advocaten kan u op dit punt bijstaan.

Hoe verder? Kan ik mijn schade vergoed krijgen?

Mensen met whiplashklachten voelen zich vaak niet begrepen door de buitenwereld. Aan de buitenkant is immers meestal niets te ‘zien’, waardoor de omgeving al snel aanneemt dat er dus ook niets aan de hand is. Een frustrerende situatie, waarbij u als slachtoffer de nodige hulp kunt gebruiken!

Het verhalen van de geleden schade door een whiplash vraagt om professionele hulp. Wij kunnen u juridische ondersteuning bieden om de schade te verhalen en hebben een speciale multidisciplinaire aanpak ontwikkeld om er voor te zorgen dat uw klachten adequaat worden aangepakt.

Roept bovenstaande informatie vragen bij u op of wilt u meer weten over de mogelijkheden van schadevergoeding bij een whiplash, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Bel of mail ons: u vindt onze gegevens hiernaast.


Heeft u een vraag?

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Belformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of stel hieronder uw vraag:

Vraagformulier