Onderneming, handel en contracten

Problemen in uw maatschap, starten met een eigen bedrijf, opstellen algemene voorwaarden? Verweij helpt u bij alle aspecten van het ondernemingsrecht en contractrecht.

Een mooie order binnenhalen is geweldig, maar welke juridische consequenties zitten eraan vast? Samen een onderneming starten, maar waar moet u aan denken? Dit zijn zomaar enkele vragen die binnen het ondernemingsrecht en handelsrecht vallen. De specialisten van Verweij advocaten zijn zeer ervaren op deze gebieden.

Als u samen met een partner een onderneming begint, bent u natuurlijk heel enthousiast. Maar het is juist in die beginfase heel goed om eens stil te staan bij alle juridische gevolgen van die samenwerking. Hoe is het bijvoorbeeld geregeld als de samenwerking niet goed gaat? Als u of uw zakenpartner na enkele jaren wil uitstappen? Als uw onderneming het niet redt? Als de werkinzet van de vennoten na verloop van tijd niet meer evenredig is?

Verweij advocaten weet uit ervaring wat vennootschappen en maatschappen kan overkomen. Wat de (financiële) gevolgen kunnen zijn en hoe u die kunt afdekken. Dat begint al bij een advies over de rechtsvorm die u kiest. Of u nu alleen een bedrijf begint, of samen met anderen, die keuze kan verstrekkende gevolgen hebben, juridisch en fiscaal. Daarnaast kunt u denken aan algemene voorwaarden, waarmee u het risico kunt afdekken dat u of uw onderneming loopt in het handelsverkeer.

Maar ook als er na jaren gezamenlijk ondernemen een conflict ontstaat met medebestuurders binnen uw bedrijf of de aandeelhouders, of een geschil ontstaat tussen uw onderneming en een overheidsinstantie, dan kunnen onze specialisten u prima juridisch bijstaan. Met adviezen, maar zeker ook met juridische procedures, waarin we ons altijd vastbijten om voor u optimaal resultaat te behalen.

Op onder meer de volgende gebieden kunnen we u van dienst zijn:

  • opstellen algemene voorwaarden
  • keuze rechtsvorm
  • samenwerkingsovereenkomsten (BV, maatschap, vof)
  • opstellen van en advies geven over contracten
  • geschillen tussen aandeelhouders onderling en tussen aandeelhouders en bestuurders
  • adviezen bij faillissementsaanvraag, uitstel van betaling (surseance)
  • procedures tussen (met name) onderneming en instellingen en overheid
  • bedrijfsopvolging en overnames
  • financiering en zekerheden

Maak direct een afspraak met uw advocaat ondernemingsrecht en contractrecht.

mr. Roland Verweij

Mail Roland
Bel: 06 55 750 543
06 55 750 543
Whatsapp mij
gratis uw
juridische vraag

mr. Joost van Berk

Mail Joost
Bel: 06 46 27 75 56
06 46 27 75 56
Whatsapp mij
gratis uw
juridische vraag