Arbeids- en ontslagrecht

Nieuwe Wet Werk en Zekerheid gaat van kracht op 1 juli 2015. Weet u al welke gevolgen dit voor u heeft als werknemer of werkgever?

Ontslag kan voorkomen, maar dan moet u wel krijgen waar u als werknemer recht op heeft. Bent u werkgever, dan wit u heldere arbeidscontracten waarin uw risico’s zoveel mogelijk worden afgedekt. De specialisten van Verweij advocaten zijn doorgewinterd in het arbeids- en ontslagrecht en kunnen u bovendien haarfijn uitleggen wat de gevolgen voor u kunnen zijn na invoering van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid.

Het arbeids- en ontslagrecht verandert voortdurend. Onze advocaten anticiperen op die wijzigingen en kunnen u als werkgever prima helpen nieuwe contracten op te stellen of bestaande te herzien. Of u uitstekend juridisch adviseren als er onverhoopt een ontslagronde aan dreigt te komen. Hoe moet u dat aanpakken? Welke volgorde is juridisch de beste voor u?

Aan de andere kant kunnen wij werknemers heel goed helpen in ontslagzaken of contractbesprekingen. We kunnen ons prima inleven in de gedachten en beweegredenen van werkgevers en juist daarom weten we goed hoe we uw zaak moeten aanpakken om het gewenste resultaat voor u te behalen.

Nieuwe Wet Werk en Zekerheid

Vanaf 1 januari 2015 zijn nieuwe wetsmaatregelen ingegaan die met name betrekking hebben op tijdelijke en flexibele krachten. Vanaf 1 juli zorgt de nieuwe Wet Werk en Zekerheid voor veel meer veranderingen zoals minder vrije keuze in de ontslagroute voor werkgevers, een transitievergoeding in plaats van een ontslagvergoeding en een loondoorbetalingsplicht na 6 maanden.

Net als elke nieuwe wet, zal ook deze zich moeten bewijzen in de praktijk. Direct na de bekendmaking waren er al gegronde kritieken van werkgevers- en werknemersorganisaties. De kans dat veranderingen blijven komen is groot. Wij zorgen er in elk geval voor dat onze kennis up-to-date is om u juridisch waar nodig te helpen. Wilt u nadere uitleg of bespreken welke gevolgen de nieuwe wet voor u heeft en welke risico’s u loopt, neemt u dan contact op met een van onze advocaten. Zij zullen u graag helpen.

 

U kunt onze juridische expertise voorts inzetten voor onder meer de volgende vraagstukken:

  • de zieke werknemer, STECR richtlijn arbeidsconflicten
  • aanzegverplichting, transitie- of beëindigingsvergoeding
  • het opstellen van arbeidscontracten
  • de regeling van arbeidsvoorwaarden
  • CAO recht
  • arbeidsrechtelijke aspecten bij overgang van onderneming
  • medezeggenschapsrecht, Wet op de Ondernemingsraden
  • collectief ontslagrecht

Voor juridische hulp bij arbeids-
en ontslagrecht kunt u
direct contact opnemen met
onze onderstaande advocaten:

mr. Roland Verweij

Mail Roland
Bel: 06 55 750 543
06 55 750 543
Whatsapp mij
gratis uw
juridische vraag