Letselschade door dieren

Een trap van een paard, gebeten door een hond? Onze letselschadeadvocaten kunnen u helpen bij uw schadevergoeding.

Jaarlijks lopen duizenden mensen letsel op door het toedoen van dieren. Bijvoorbeeld door een hondenbeet, een whiplash vanwege een verkeersongeval door een losgebroken paard of een botbreuk na een lelijke val van een manegepony. Zo belanden elk jaar ruim 4000 personen op de Spoedeisende Hulp na een hondenbeet en kloppen op dezelfde afdeling jaarlijks gemiddeld 9.900 mensen aan wegens een paardensportblessure. In twee derde van de gevallen is de blessure veroorzaakt door een val van een paard of pony. In veel van de bovengenoemde gevallen is de eigenaar van het dier aansprakelijk voor de schade die u hebt geleden. Uw schadeclaim is bij Verweij Advocaten in goede handen.

Letselschade door een dier: vaak kans op blijvende schade

Letsel veroorzaakt door een dier kan ernstige vormen aannemen. Een hondenbeet leidt al gauw tot een blijvend litteken en de kans op ontstekingen is groot. Een val van een paard kan botbreuken, blijvende invaliditeit of zelfs de dood tot gevolg hebben. Meestal is de gebeurtenis tevens een traumatische ervaring. Door het oplopen van (blijvend) lichamelijk en/of geestelijk letsel kunt u schade lijden. In dat geval maakt u kans op vergoeding van de schade en/of smartengeld. Verweij Advocaten kan u hierbij van dienst zijn. Wij zullen voor u proberen de precieze toedracht van het incident te achterhalen. Ook verzorgen wij het contact met de bezitter van het dier en zijn verzekeraar vóór en na het indienen van de schadeclaim. Dit alles om ervoor te zorgen dat uw schade wordt vergoed voor zover u daar recht op heeft.

Wie kan aansprakelijk worden gehouden voor schade veroorzaakt door een dier?

De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door zijn dier veroorzaakte schade. Onder de bezitter van een dier verstaan we degene meestal de eigenaar. De wet spreekt van een risicoaansprakelijkheid, waardoor de bezitter van het dier vrijwel in elke situatie aansprakelijk is. Voor uitzonderingsgevallen kunt u denken aan een waakhond die een inbreker aanvalt of een paard dat op hol slaat door bliksem.

Roept bovenstaande informatie vragen bij u op of wilt u meer weten over de mogelijkheden van schadevergoeding bij letsel door dieren, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Ons eerste consult is altijd gratis en wij kunnen u dan al prima vertellen of uw vraag om schadevergoeding een reële kans heeft. U vindt onze gegevens hiernaast.

Heeft u letselschade door een
dier opgelopen? Informeer gratis
bij onze specialisten over uw
kans op schadevergoeding.

mr. Ivo Sindram

Mail Ivo
Bel: 06 49 96 81 72
06 49 96 81 72
Whatsapp mij
gratis uw
juridische vraag

Heeft u een juridische vraag?

Het eerste oriënterende gesprek is altijd kosteloos.
Bel 024-3243709 of mail naar info@verweijadvocaten.nl