Direct juridische hulp nodig? Klik hier! of bel 024-3243709

Lichamelijke schade door producten en medicijnen

medicijn

Producten of medicijnen kunnen soms lichamelijke schade veroorzaken. Onze advocaten zoeken voor u uit of u recht heeft op schadevergoeding.

Regelmatig is er in de krant te lezen dat een producent een product terughaalt of vervangt omdat het gevaarlijk blijkt te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een accu die kan ontploffen, maar ook aan gebrekkige medische hulpmiddelen als lekkende borstimplantaten of foute kunstheupen. Ook een medicijn kan schadelijke bijwerkingen hebben. In alle gevallen kunnen de gevolgen verstrekkend zijn, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de DES-zaak en Softenon-zaak.

In alle bovenstaande gevallen is er sprake van een gebrekkig product. Ook een medicijn is immers een product. Het product biedt niet de veiligheid die ervan mag worden verwacht. De schade die is veroorzaakt door zo’n gebrekkig product is vaak te verhalen bij de verantwoordelijke partij. Dit kan de producent zijn, maar ook de importeur of leverancier. Of de winkelier als deze bijvoorbeeld verzuimd heeft tijdig een product uit de schappen te halen. Verweij Advocaten kan voor u beoordelen wie de aansprakelijke partij is en of uw schade kan worden vergoed.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van schadevergoeding in geval van productaansprakelijkheid, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Het eerste gesprek is kosteloos. Onze gegevens vindt u hiernaast.


Heeft u een vraag?

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Belformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of stel hieronder uw vraag:

Vraagformulier