Lichamelijke schade door producten en medicijnen

Producten of medicijnen kunnen soms lichamelijke schade veroorzaken. Onze advocaten zoeken voor u uit of u recht heeft op schadevergoeding.

Regelmatig is er in de krant te lezen dat een producent een product terughaalt of vervangt omdat het gevaarlijk blijkt te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een accu die kan ontploffen, maar ook aan gebrekkige medische hulpmiddelen als lekkende borstimplantaten of foute kunstheupen. Ook medicijnen kunnen schadelijke bijwerkingen hebben. In alle gevallen kunnen de gevolgen verstrekkend zijn, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de DES-zaak en Softenon-zaak.

In alle bovenstaande gevallen is er sprake van een gebrekkig product. Ook medicijnen zijn immers producten. Het product biedt niet de veiligheid die ervan mag worden verwacht. De schade die is veroorzaakt door zo’n gebrekkig product is vaak te verhalen bij de verantwoordelijke partij. Dit kan de producent zijn, maar ook de importeur of leverancier. Of de winkelier als deze bijvoorbeeld verzuimd heeft tijdig een product uit de schappen te halen. Verweij Advocaten kan voor u beoordelen wie de aansprakelijke partij is en of uw schade kan worden vergoed.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van schadevergoeding in geval van productaansprakelijkheid, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Het eerste gesprek is kosteloos. Onze gegevens vindt u hiernaast.

Heeft u persoonlijke schade door een product of medicijn? Onze letselschade advocaten kunnen
u prima adviseren over een mogelijke schadevergoeding. U kunt ze direct bereiken:

mr. Ivo Sindram

Mail Ivo
Bel: 06 49 96 81 72
06 49 96 81 72
Whatsapp mij
gratis uw
juridische vraag

Heeft u een juridische vraag?

Het eerste oriënterende gesprek is altijd kosteloos.
Bel 024-3243709 of mail naar info@verweijadvocaten.nl

Gezondheidrecht

Conflict over zorgvergoeding of aangeklaagd door een patiënt?
Verweij heeft de juiste specalisten
voor u.

Letselschade & medische fouten

Iemand anders aansprakelijk voor opgelopen lichamelijke of psychische schade? U heeft recht op schadevergoeding!

Personen- en familierecht

Gescheiden, problemen met de boedelverdeling of omgangsregeling? Verweij kent de emoties en zorgt voor de juiste oplossing.

Huurrecht woon- en bedrijfsruimte

Heeft u een conflict met uw huurder of verhuurder? Een geschil over onderhoudskosten? Wij staan voor je klaar.

Onderneming, handel en contracten

Problemen in uw maatschap, starten met een eigen bedrijf of opstellen algemene voorwaarden? Verweij staat u juridisch bij.

Incasso

Een klant weigert te betalen of betwist volgens u ten onrechte een levering? Onze VIA incasso-advocaat zorgt voor een oplossing.

Erfrecht

De advocaten van het kantoor verlenen onder andere rechtsbijstand aan erfgenamen, executeurs, testamentair bewindvoerders, schuldeisers, legatarissen en legitimarissen.

Arbeids- en ontslagrecht

Ontslag aanvechten of risico's minimaliseren bij het opstellen van arbeidscontracten? Verweij verweij gaat voor u aan de slag.