Whiplash

Een whiplash geeft al voldoende kopzorgen: schakel ons in voor uw vergoeding

Veel mensen die betrokken zijn bij een kop-staartbotsing, kampen met een whiplash. Doordat het hoofd van de bestuurder of passagier door de klap van een achteroprijdende auto een zeer snelle beweging maakt, kunnen er vervelende klachten ontstaan. Bijvoorbeeld aan het hoofd, de nek en/of de schouders. Het is niet altijd mogelijk om het bestaan van de klachten medisch aan te tonen en te bewijzen dat de klachten het gevolg zijn van een whiplashongeval. Daarom zijn verzekeraars vaak in eerste instantie niet bereid om de schade te vergoeden. Heeft u een whiplash en denkt u dat een ander aansprakelijk is? Verweij Advocaten kan u helpen in de onderhandelingen met de verzekeraar en zo nodig bij het verkrijgen van schadevergoeding via de rechter.

Wat is een whiplash?

Whiplash betekent letterlijk ‘zweepslag’. De ‘whiplashbeweging’ is een plotselinge slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van de romp. Als u in een auto van achter wordt aangereden, kan zo’n beweging zich voordoen. In zeer korte tijd strekt de halswervelkolom extreem, voorover en/of achterover. Whiplashklachten kunnen zeer vervelend zijn. Hoewel zo’n 80% van de patiënten binnen een jaar klachtenvrij is, is er ook een grote groep van mensen die (veel) langer met klachten als nekpijn, hoofdpijn, duizeligheid en/of concentratie- en geheugenstoornissen te kampen heeft.

Hoe wordt een whiplash vastgesteld?

Het vaststellen van een juiste diagnose bij een whiplash is niet altijd eenvoudig. Vaak is het letsel van een whiplash niet te zien op röntgenfoto’s. De arts stelt de diagnose vaak op basis van het verhaal van de patiënt en lichamelijk onderzoek. De arts zal onder meer vragen naar de toedracht van het ongeval en vragen wanneer de klachten ontstonden en of ze minder of erger werden in de loop van tijd.

Wat te doen bij een whiplash?

Als u een ongeval meemaakt, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een arts raadpleegt. De arts zal u onderzoeken, waardoor veel problemen kunnen worden voorkomen. Doorgaans raadt de arts aan om rust te houden of schrijft hij fysiotherapie of andere behandelingen voor. Herstellen van een whiplash is echter niet in alle gevallen mogelijk, of pas na een zeer lange periode. Dit kan problemen opleveren op uw werk en leiden tot hoge medische kosten. Een schadevergoeding komt in die situatie als geroepen. Verweij Advocaten kan u op dit punt bijstaan.

Hoe verder? Kan ik mijn schade vergoed krijgen?

Mensen met whiplashklachten voelen zich vaak niet begrepen door de buitenwereld. Aan de buitenkant is immers meestal niets te ‘zien’, waardoor de omgeving al snel aanneemt dat er dus ook niets aan de hand is. Een frustrerende situatie, waarbij u als slachtoffer de nodige hulp kunt gebruiken!

Het verhalen van de geleden schade door een whiplash vraagt om professionele hulp. Wij kunnen u juridische ondersteuning bieden om de schade te verhalen en hebben een speciale multidisciplinaire aanpak ontwikkeld om er voor te zorgen dat uw klachten adequaat worden aangepakt.

Roept bovenstaande informatie vragen bij u op of wilt u meer weten over de mogelijkheden van schadevergoeding bij een whiplash, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Bel of mail ons: u vindt onze gegevens hiernaast.

Heeft u een whiplash of verkeersongeval? Is een ander aansprakelijk? Bel dan direct
onze letselschade advocaten

mr. Ivo Sindram

Mail Ivo
Bel: 06 49 96 81 72
06 49 96 81 72
Whatsapp mij
gratis uw
juridische vraag

Heeft u een juridische vraag?

Het eerste oriënterende gesprek is altijd kosteloos.
Bel 024-3243709 of mail naar info@verweijadvocaten.nl

Gezondheidrecht

Conflict over zorgvergoeding of aangeklaagd door een patiënt?
Verweij heeft de juiste specalisten
voor u.

Letselschade & medische fouten

Iemand anders aansprakelijk voor opgelopen lichamelijke of psychische schade? U heeft recht op schadevergoeding!

Personen- en familierecht

Gescheiden, problemen met de boedelverdeling of omgangsregeling? Verweij kent de emoties en zorgt voor de juiste oplossing.

Huurrecht woon- en bedrijfsruimte

Heeft u een conflict met uw huurder of verhuurder? Een geschil over onderhoudskosten? Wij staan voor je klaar.

Onderneming, handel en contracten

Problemen in uw maatschap, starten met een eigen bedrijf of opstellen algemene voorwaarden? Verweij staat u juridisch bij.

Incasso

Een klant weigert te betalen of betwist volgens u ten onrechte een levering? Onze VIA incasso-advocaat zorgt voor een oplossing.

Erfrecht

De advocaten van het kantoor verlenen onder andere rechtsbijstand aan erfgenamen, executeurs, testamentair bewindvoerders, schuldeisers, legatarissen en legitimarissen.

Arbeids- en ontslagrecht

Ontslag aanvechten of risico's minimaliseren bij het opstellen van arbeidscontracten? Verweij verweij gaat voor u aan de slag.